Als u het ergens niet mee eens bent

Bij Bank of Scotland doen wij ons uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar ook bij ons gaat er weleens wat mis. Wij horen het graag als u een klacht of opmerking heeft over onze producten of diensten. Uw mening helpt onze dienstverlening te verbeteren en is daarom voor ons heel waardevol.

Telefonisch de klacht verhelpen

Heeft u een klacht of bent u het ergens niet mee eens? Belt u ons dan. Klachten kunnen vaak worden opgelost met een goed gesprek.

Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer:
0800 88 888 22
Maandag t/m donderdag 08.30 tot 20.00 uur
Vrijdag 08.30 tot 17.30 uur

Klacht indienen

Komen we er telefonisch niet uit, dan zijn er verschillende manieren waarop u een klacht kunt indienen:

Klachtencoördinator Bank of Scotland
Postbus 93020
1090 BA AMSTERDAM

Wat gebeurt er met uw klacht?

Wij sturen u binnen 5 werkdagen een ontvangstbevestiging. U ontvangt vervolgens zo snel mogelijk - maar in elk geval binnen 6 weken - een inhoudelijk antwoord.

Heeft u na 6 weken geen antwoord gekregen? Dan kunt u uw klacht rechtstreeks voorleggen bij het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Soms hebben wij aanvullende informatie nodig om u goed te kunnen antwoorden. In dat geval wordt de bovengenoemde termijn verlengd met maximaal de periode tussen ons verzoek en de ontvangst van de aanvullende informatie.​

Als u het niet eens bent met de afhandeling

Bent u het niet eens met ons antwoord? Dan kunt u hier bezwaar tegen maken. Als er in uw bezwaar nieuwe feiten naar voren komen, beoordelen wij uw klacht opnieuw.

Indien u het met de (her-) beoordeling niet eens bent, dan kunt u uw klacht binnen drie maanden na de datum van afwijzing voorleggen bij het Kifid. Op de website van het Kifid vindt u de procedure voor het indienen van een klacht bij het Kifid.

Klachten Instituut Financiële Dienstverlening
Postbus 93257
2509 AG Den Haag

U kunt uw klacht ook insturen via het Europese ODR Platform of voorleggen aan een bevoegde rechterlijke instantie.​

Vragen? Bel gratis 0800 888 88 22

Bereikbaar van maandag - donderdag van 08.30u tot 20.00u en vrijdag van 08.30u tot 17.30u. Of wij bellen u op een moment dat het u goed uitkomt.