Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over de naamsverandering van Bank of Scotland? Hieronder vind u een overzicht van antwoorden op de meest gestelde vragen over de naamswijziging in Lloyds Bank. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Waarom een naamswijziging?

In 2009 is Bank of Scotland overgenomen door Lloyds Banking Group. Hierdoor is de grootste consumentenbank van Groot-Brittannië ontstaan, die in meer dan 20 landen actief is als Lloyds Bank. Vandaar dat we ook in Nederland verder gaan onder de naam Lloyds Bank. Vanaf 10 november 2014 bieden we nieuwe hypotheken aan onder de naam Lloyds Bank. Voor bestaande klanten verandert er echter niets.

Wij hebben gekozen voor een gefaseerde overgang naar onze nieuwe naam. Onze spaaractiviteiten worden sinds begin 2013 uitgevoerd onder de naam Lloyds Bank. Nieuwe hypotheken worden sinds 10 november 2014 verstrekt gaan worden onder de naam Lloyds Bank.

Voor bestaande hypotheekklanten blijft de naam Bank of Scotland vooralsnog gehandhaafd.

Klanten met een Bank of Scotland hypotheek bellen 0800 888 88 22. Lloyds Bank klanten (sparen en hypotheken) bellen 020 200 83 88.

Als u een nieuwe hypotheek wilt afsluiten dan belt u tevens naar 020 200 83 88.

Nee. Zowel Bank of Scotland als Lloyds Bank zijn in Nederland handelsnamen van Bank of Scotland plc. Bank of Scotland plc is op haar beurt onderdeel van Lloyds Banking Group plc. Juridisch is er met de naamswijziging derhalve niets veranderd. Uw spaargeld blijft vallen onder de bankvergunning van Bank of Scotland plc en is tot £ 85.000 gegarandeerd via het Britse depositogarantiestelsel.

Bent u een spaarklant?

Behalve de naam is er niets veranderd

  • U behoudt uw bestaande rekeningnummer en inloggegevens. Hiermee logt u in op www.lloydsbank.nl;
  • Uw spaargeld blijft gegarandeerd tot £ 85.000 (ruim € 100.000) via het Britse garantiestelsel;
  • U blijft onze aantrekkelijke rente ontvangen; 
  • Er verandert niets in de afspraken die wij met u hebben gemaakt. Lloyds Bank is juridisch gezien een handelsnaam van Bank of Scotland plc.

U behoudt uw bestaande rekeningnummer en inloggegevens. Om in te loggen op Internet Spaarrekening gaat u voortaan naar www.lloydsbank.nl.

De voorwaarden wijzigen inhoudelijk niet. We hebben in de voorwaarden slechts toegevoegd dat Lloyds Bank een handelsnaam van Bank of Scotland plc is.

Lloyds Bank is onderdeel van Bank of Scotland plc en valt daarmee onder het Britse depositogarantiestelsel. Uw spaargeld is gegarandeerd tot £ 85.000,-. Dat is circa € 100.000,- Het precieze bedrag in euro’s hangt af van de wisselkoers.

Ja, de met u overeengekomen actievoorwaarden blijven van kracht.

Bent u een hypotheek klant?

Zowel Bank of Scotland als Lloyds Bank zijn al lange tijd actief in Nederland. Bank of Scotland biedt al jaren spaar- en hypotheekproducten voor consumenten aan. Lloyds Bank is sinds 1966 actief op de zakelijke markt.

In 2009 is Bank of Scotland overgenomen door Lloyds Banking Group. Hierdoor is de grootste consumentenbank van Groot-Brittannië ontstaan, die in meer dan 20 landen actief is als Lloyds Bank. Vandaar dat we ook in Nederland met onze spaarproducten verder gaan onder de naam Lloyds Bank.

De naam komt u wellicht bekend voor. Lloyds Bank bestaat namelijk al sinds 1765. Wereldwijd hebben wij meer dan 30 miljoen klanten. Wij bieden u de zekerheid van een grote bank met jarenlange ervaring.

Geen gevolgen voor uw hypotheek

Wij hebben gekozen voor een gefaseerde overgang naar onze nieuwe naam. De spaarproducten worden inmiddels uitgevoerd onder de naam op Lloyds Bank. Nieuwe hypotheken zullen vanaf 10 november 2014 ook verstrekt gaan worden onder de naam Lloyds Bank.

Voor bestaande hypotheekklanten blijft de naam Bank of Scotland vooralsnog gehandhaafd.

Klanten die per 10 november al een hypotheekaanvraag hebben lopen via Bank of Scotland worden uiteraard gewoon geholpen. 

Wij hebben gekozen voor een gefaseerde overgang naar onze nieuwe naam. De spaarproducten worden sinds 2013 uitgevoerd onder de naam Lloyds Bank.

Nieuwe hypotheken die worden aangevraagd op of na 10 november 2014 zullen verstrekt worden onder de naam Lloyds Bank. 

Voor bestaande hypotheekklanten blijft de naam Bank of Scotland vooralsnog gehandhaafd. Klanten die op 10 november al een hypotheekaanvraag hadden lopen, worden uiteraard normaal geholpen.

Over Lloyds Banking Group

Lloyds Bank is onderdeel van Lloyds Banking Group. Een groep die in 2009 is ontstaan door de overname van Bank of Scotland door Lloyds Banking Group. Lloyds Banking Group is met ruim 30 miljoen klanten de grootste consumentenbank van Groot-Brittannië. De groep heeft zo'n 90.000 medewerkers. Onze gezamenlijke geschiedenis gaat terug tot 1695.

Op www.lloydsbankinggroup.com vindt u meer informatie over Lloyds Banking Group.

Lloyds Banking Group is wereldwijd actief in zo'n 20 landen, waarvan de meeste in Europa. In totaal hebben we ruim 30 miljoen klanten. In Groot-Brittannië zijn we de grootste aanbieder van betaal- en spaarrekeningen, hypotheken, persoonlijke leningen en credit cards.

Vragen? Bel gratis 0800 888 88 22

Bereikbaar van maandag - donderdag van 09u tot 21u en vrijdag van 09u tot 17.30u. Of wij bellen u op een moment dat het u goed uitkomt.